Az L. Simon borászat több nemzedék óta gazdálkodik, szőlőt termeszt, bort készít. 

Borászatuk az Etyek-budai borvidéken, a Velencei-tó déli partján, Agárdon található. Boraikra jellemző a szőlőikből származó zamatgazdagság és frissesség, a fajtajelleg mellett érezhető bennük a Velencei-tó közelségének köszönhető speciális mikroklíma hatása is.

Fehér- és rozéboraik reduktív eljárással készülnek, a vörösboroknál két irányzat figyelhető meg: egyaránt készítik hagyományos fahordós érlelésű, testes, valamint primőr gyümölcsös, könnyed stílusú borokat. Kellemesen szénsavas gyöngyöző boraik, fehér és rozé frizzantéik számos borversenyen értek el kiváló eredményeket.

Az összesen 18 hektárnyi szőlőtermő területeik részben a Velencei-hegység pákozdi, sukorói, nadapi déli fekvésű hegyoldalain, részben a tó déli partján, a Bikavölgyben találhatóak meg.

Palackos boraik címkéit a Velencei-tó nádasaiban, partvidékén, valamint a Dinnyési-fertőn fészkelő madarak művészi kidolgozású képei díszítik (például bölömbika, zöldike, sárgarigó, billegető cankó, vörös gém stb.), míg az elsősorban nyári fogyasztásra szánt frizzantéik fantázianeveiket a Velencei-tó vizén rendszeresen feltűnő vitorlás hajókról kapták (kalóz, laser, finn).

kepatmeretezes hu simonpinceszet16