Őzpörkölt vadász módraŐzpörkölt



HOZZÁVALÓK

• 1 kg őzhús
• 1 közepes méretű vöröshagyma
• só
• 1 csapott evőkanál zsír
• 2 szem borókabogyó
• 5-10 dkg szárított erdei gomba (előzőleg 1-2 órára beáztatva)
• 1 gerezd préselt fokhagyma
• bors ízlés szerint
• 1 szál szárított, csöves paprika
• 2-3 kávéskanál őrölt paprika (lehet csípős, édesnemes vagy mindkettő)
• 1-2 db paradicsom
• 1-2 db zöldpaprika
• 2-3 dl száraz vörösbor


ELKÉSZÍTÉS

Bográcsban vagy nagy lábasban hagyományos módon pörköltalapot készítünk. Ehhez a hagymát közepes puhára dinszteljük, pillanatra levéve a tűzről beletesszük az őrölt paprikát, majd pici vízzel felengedjük.
Beletesszük a húst, a gombát, a paradicsomot, a borókát, a szeletelt zöldpaprikát és a zúzott fokhagymát, lassú tűzön, néha megkavargatva készre főzzük. Félfövésnél a bort is hozzá adjuk.
Főtt burgonyával körítve tálaljuk.

Forrás: www.mindmegette.hu