Vaddisznóbrassói kemencébenkepatmeretezes hu Vaddisznbrassi

Hozzávalók: 

• 1 kg vaddisznó lapocka
• 15 dkg füstölt szalonna
• 1,5 kg sütnivaló burgonya
• 2 fej vöröshagyma
• 4-5 gerezd fokhagyma
• 1 ek édes pirospaprika
• 1 tk morzsolt majoránna
• 1-1 ek ketchup, mustár és barbecue szósz
• só, őrölt feketebors

Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk és megpirítjuk egy közepes lábasban vagy bográcsban. A megmosott burgonyát bő vízben, héjastól feltesszük főni egy fazékban és félkeményre főzzük. A húst gondosan megtisztítjuk a hártyáktól, majd kisebb kockákra vágjuk és fehéredésig pirítjuk a szalonnazsíron a tepertővel együtt. Ha ezzel megvagyunk, sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a pirospaprikát és hozzá adjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát, amivel fedő alatt addig főzzük, amíg a hús csaknem megpuhul. Idő közben, ha a zsírjára pirul, nyugodtan adjunk hozzá vizet, hogy oda ne kozmáljon. Ha a hús már elkészült, adjuk hozzá a mustárt, ketchupot és a barbecue szószt, valamint a morzsolt majoránnát és sózzuk, borsozzuk meg alaposan. Ezután adjunk hozzá annyi vizet, amivel egy hosszú de azért kellően sűrű szaftot kapunk, majd forgassuk bele ebbe a raguba a megpucolt és nagyobbacska kockákra vágott főtt burgonyát. Ha ezzel megvagyunk, az egészet terítsük bele egy tepsibe, vagy cseréptálba és pirítsuk egybe a jól felfűtött kemencében vagy a konyhai sütőben. Káposztasalátával vagy csalamádéval és házi kenyérrel tálaljuk.

Borajánló:

Az Agancsos pincészet Caberne Sauvignon száraz vörös borát ajánlunk hozzá, kifejezetten vadételek barátja. 

Forrás: www.boresvad.hu