Zöldséges-mézes vaddisznóragu búzatörettel

kepatmeretezes hu zldgesmzesvaddiszn
Hozzávalók: 

• 1 kg vaddisznó apróhús
• 1 kg vegyes zöldségköret
• 1-2 fej vöröshagyma
• 1 ek pirospaprika
• 2 ek libazsír
• 0,5 l hús-, vagy zöldség alaplé
• l dl fehérbor
• 2 ek méz
• 1 kk őrölt vagy 1 tk aprított friss rozmaring
• 1 kk őrölt fehérbors
• 1 tk morzsolt, vagy 1 ek aprított friss majoránna
• 1 kk chilipehely vagy 1 ek friss aprított erőspaprika (tetszés szerint elhagyható)
• só, tört feketebors

Elkészítés:

A felhevített zsiradékon a hagymával és a pirospaprikával pörköltalapot készítünk, majd ezen fehéredésig pirítjuk az előzőleg felaprított vaddisznóhúst. Ekkor hozzákeverjük a bő 2 evőkanálnyi vegyes virágmézet, majd fedő alatt addig pároljuk, amíg a hús egészen a zsírjára pirul. Ekkor felöntjük fél liternyi hús- vagy zöldséglevessel (ez ugyanilyen mennyiségű lager típusú sörrel is helyettesíthető) ami feloldja a serpenyő alján eddig keletkezett pörzsanyagokat. Ezután fedő alatt csaknem készre pároljuk a vaddisznóhúst, majd ízlés szerint fűszerezzük és a vegyes zöldségkeverékkel készre pároljuk fedő alatt. A fehérbort a legvégén adjuk hozzá, (mivel annak savassága könnyen megkeményítheti a húst) és még öt percig pároljuk a ragut azzal. Párolt búzatörettel, azaz bulgurral adjuk asztalra.

Forrás: https://www.boresvad.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=626&Itemid=32