ŐZCOMB VADÁSZ MÓDRAoz vagy szarvascomb vadasz modra


Hozzávalók:

• 1 kg őzcomb vagy szarvascomb
• 10 dkg füstölt szalonna
• 5 dkg vaj
• 2 dl vörösbor
• 20 dkg gomba
• 1 kis fej vöröshagyma
• só
• piros arany
• törött bors
• kakukkfű
• rozmaring
• 1 babérlevél
• 4 szem borókabogyó
• késhegynyi majoránna
• 1 mokkáskanál mustár
• 2 evőkanál ribizlilekvár

Elkészítés:

Sűrűn megtűzdeljük a húst füstölt szalonnával.
A vajban fedő alatt megpirítjuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk rajta a húsdarabokat, hozzátesszük az ízesítőket. A borral felengedve puhára pároljuk. Ha a levét közben elfőné, egy kevés vízzel pótoljuk.
Amikor a hús már puha, mellérakjuk az egészben hagyott vagy cikkekre vágott gombát, és együtt még addig pároljuk, míg a gomba meg nem puhult.
Tálra helyezzük a felszeletelt pecsenyét, mellé kanalazzuk a gombát.
A pikáns ízű lekvárral és a mustárral ízesítjük a visszamaradt pecsenyelét, végül átszűrve ráöntjük a húsra.
Burgonyakrokettel a legfiomabb, de más körettel is tálalhatjuk.

Forrás: http://www.mindmegette.hu/ozcomb-vadasz-modra.recept/