Erdészné lepényeerészné lepénye


Hozzávalók:

• 10 dkg vaddisznó sült
• 1 fej lilahagyma
• 1 db héjában főtt vagy sült burgonya
• 1 cs medvehagyma
• 5 dkg húsos szalonna
• 5 dkg dióbél
• 5 dkg füstölt sajt
• 1 diónyi vaj
• 50 dkg leveles tészta
• 1-1 csípet kakukkfű és rozmaring
• só, bors

Elkészítés:

A vajat olvasszák fel egy serpenyőben, pirítsák meg rajta a felkockázott húsos szalonnát és dinszteljék hozzá a felszeletelt lilahagymát. Ha ezzel megvannak, forgassák bele a vékonyra szeletelt, héjában sült burgonyát és a kisebb kockákra vágott sültet is. Ízlés szerint sózzák, borsozzák, adjanak hozzá egy kevés szárított kakukkfüvet és rozmaringot, majd melegítsék össze az egészet.
Miután levették a tűzről, keverjenek bele az egyben hagyott medvehagyma leveleket is. Ezután a leveles tésztát nyújtsák ki kb. 1 cm vastag korong formára egy sütőlapon, vagy sütőpapírral leterített tepsin, és oszlassanak el rajta az imént elkészített keveréket, amit szórjanak meg durvára reszelt füstölt gomolyával, vagy tetszés szerinti sajttal és néhány szem dióbéllel. A lepény szélét hajtogassák szépen vissza, hogy egy peremet képezzen a feltét körül, majd előmelegített sütőben süssék aranysárgára.

Forrás: www.boresvad.hu